X
/ posjeta: 4032
Projekt: Ivan Peklić, Nina Vavra

Gradska knjižnica nositelj je projekta izdavanja knjige o znamenitoj hrvatskoj dramskoj umjetnici s početka 20. stoljeća, spisateljici i prevoditeljici Nini Vavri (1879. -1942.).

Autor knjige je Ivan Peklić, profesor povijesti, glavni urednik časopisa CRIS, predsjednik Povijesnog društva Križevci, autor više knjiga i mnogih stručnih radova iz područja publicistike i povijesti.

Recenzenti knjige su dr. sc. Snježana Banović, kazališna redateljica i dr. sc. Darko Lukić, dramaturg

Namjera je ove monografije osvijetlili život i djelo Nine Vavre, jedne od njavećih hrvatskih glumica između dva svjetska rata. Građa koju je autor prikupio prvi je puta objelodanila Vavrino aktivno sudjelovanje u kulturnom životu Hrvatske između dva svjetska rata.

Značajan je autorov doprinos  dokumentiranja svih  Vavrinih prijevoda dramskih djela koja su izvedena u hrvatskim kazalištima i po prvi puta objavljenoj korespondenciji s ondašnjim hrvatskim književnicima iz koje se vidi da križevačka tragetkinja vrlo angažirano sudjeluje u društvenom i kulturnom životu Hrvatske.

Monografija posvećena umjetničkom radu i životu Nine Vavre predstavlja dragocjeni izvor informacija o toj velikoj i pomalo zaboravljenoj  glumici, prevoditeljici i spisateljici,  ali i o hrvatskom kazalištu općenito.

CIJENA KNJIGE:

maloprodajna cijena pojedinog sveska: 120,00 Kn

Knjigu možete naručiti mailom na gkfm.ozo@gmail.com (navedite Vaše ime, telefon i punu adresu na koju želite da Vam pošaljemo knjigu i način plaćanja: pouzećem ili predračunom), ili ju možete kupiti u Gradskoj knjižnici na Odjelu za odrasle.


 
 

Izdavačka djelatnostTrg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Redovno radno vrijeme (1.9. - 30.6.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13
Ljetno radno vrijeme (1.7. - 31.8.): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi