Dokumenti knjižnice / Dokumenti mrežnih stranica / Izjava o privatnosti
zadnji datum izmjene: 12.01.2018. ISPIS STRANICE

Izjava o privatnosti

Osobni podatci korisnika na mrežnim stranicama prikupljaju se na dva načina:  

1. Web server prikuplja podatke o svakom posjetitelju stranica (url, domenu, podatke o pretraživaču itd.) s ciljem izrade statistike posjeta stranicama. Ovi se podatci upotrebljavaju isključivo za analizu posjećenosti i poboljšanje kvalitete stranica.

2. Kada se korisnici registriraju ili prijavljuju na stranice, ostavljaju osobne podatke koji se također čuvaju na serveru. Na serveru se čuvaju i podatci o članovima Knjižnice koje Knjižnica prikuplja od korisnika prilikom posjete i korištenja knjižničnih usluga u Knjižnici.

Ovi podatci nisu dostupni nikome osim ovlaštenom administratoru i zaštićeni su od korištenja od strane ostalih osoba ili softvera.

Prilikom pisanja komentara, ocjenjivanja knjiga i sl. osobni podatci korisnika nisu vidljivi drugim posjetiteljima osim korisničkog imena koje je anonimno.

Korisnici koji su se već registrirali imaju pravo prekida registracije. Tom se prilikom brišu svi podatci o korisniku sa servera (iznimno se ne brišu podatci o korisniku koji se nalaze u Gradskoj knjižnici i koji su nužni za poslovanje Knjižnice s korisnicima). Prekid registracije možete zatražiti na e-mail naveden u kontaktu Gradske knjižnice.

Svi podatci koje Knjižnica prikuplja od korisnika, bilo na mrežnim stranicama ili u Knjižnici, upotrebljavaju se isključivo za knjižnično poslovanje i poboljšanje kvalitete naših usluga.

Knjižnica se obvezuje da ih neće koristiti u druge svrhe. Također se obvezuje da ih ni u jednom slučaju neće davati trećim osobama.


Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci / Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI / Tel., fax: 048/682-646; 048/270-129 / knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr / gkfm.ozo@gmail.com