Odjeli / Stručno-znanstveni odjel / O Odjelu
zadnji datum izmjene: 26.03.2019. ISPIS STRANICE

Stručno-znanstveni odjel

Nalazi se na prvom katu lijevo. Namijenjen  je učenicima srednjih škola, studentima i svim ostalim odraslim osobama.

Stručno-znanstveni odjel u slobodnom pristupu nudi svojim korisnicima bogat izbor stručne, znanstvene i znanstveno-popularne literature iz područja humanističkih, društvenih, prirodnih, tehničkih i primijenjenih znanosti i umjetnosti.

Na Stručno-znanstvenom odjelu nalaze se računala s pristupom internetu za samostalan rad korisnika. Ovdje korisnici prema pravilima korištenja računala mogu pisati radove, pretraživati Internet, skenirati i ispisivati dokumente.

U sklopu Stručno-znanstvenog odjela nalazi se Studijska čitaonica s priručnom zbirkom (enciklopedije, rječnici, leksikoni, priručnici, atlasi) gdje korisnici mogu samostalno raditi. Zbirka je namijenjena pronalaženju brzih i ažurnih informacija, a koristi se samo u prostoru Studijske čitaonice.

Na tom odjelu, kao i u cijeloj knjižnici, korisnici mogu koristiti svoje prijenosno računalo ili tablet sa slobodnim pristupom internetu.


Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci / Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI / Tel., fax: 048/682-646; 048/270-129 / knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr / gkfm.ozo@gmail.com