Odjeli / Odjel beletristike / O Odjelu
zadnji datum izmjene: 16.11.2021. ISPIS STRANICE

Odjel beletristike

Nalazi se u prizemlju lijevo. Namijenjen je korisnicima starijima od 14 godina. Na samom ulazu na Odjel beletristike nalazi se računalo za pretraživanje knjižničnog kataloga.

Odjel beletristike u slobodnom pristupu nudi svojim korisnicima bogat izbor djela hrvatske i svjetske književnosti svih vrsta i žanrova, književnost na stranim jezicima (engleski, njemački, talijanski, francuski...).

Na odjelu se nalaze, izdvojene, i police Antologije, Narodna književnost te posebne zbirke (Bibliofilska izdanja, biblioteke Pet stoljeća hrvatkse književnosti i Stoljeća hrvatske književnosti).

Čista žanrovska književnost fantastike (fantasy) i znanstvene fantastike izdvojena je zbog velikog interesa čitača i smještena na međukat, kod Kutka za mlade te je u katalogu označena lokacijskom oznakom - Polica SF.

Beletristika službeno svoj odjel dijeli s Kutkom za slijepe i slabovidne te, u međukatu sa SF policom, Kutkom za mlade i policom Stripovi.

Sve što nije na polici otvorenog pristupa (stariji naslovi, duplikati ili rijetko traženi naslovi) nalazi se u velikom spremištu i korisnicima će knjižničari donijeti na zahtjev. 


Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci / Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI / Tel., fax: 048/682-646; 048/270-129 / knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr / gkfm.ozo@gmail.com