X
/ posjeta: 68
Predstavljanje knjige „Praktična ontologija, povodom 70 godina Line Veljaka“
13.09.2022.

Organizator: Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci i

Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima pozivaju Vas na predstavljanje knjige „Praktična ontologija, povodom 70 godina Line Veljaka“, u izdanju Hrvatskog filozofskog društva Filozofskog fakulteta u Zagrebu, 2022.

u utorak, 13. rujna. 2022. u 18:00 sati

u Čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Knjigu će predstaviti: prof. dr.sc. Hrvoje Jurić, doc. dr. sc. Goran Sunajko, dr.sc. Vanja Borš, dr.sc. Zvonko Šundov te prof. dr. sc. Lino Veljak.

***

O knjizi:

Knjiga Praktička ontologija, zbornik je radova o filozofu Linu Veljaku, spomenica načinjena povodom njegove okrugle obljetnice – sedamdeset godina života, što ih je navršio 2020. godine. Na 633 stranica knjig, svojim znanstvenim radovima okupili su se najvrsniji autori filozofsko – ontološko -metafizičke tematike danas u Hrvatskoj. …

… Praktičkoj ontologiji najprimjereniji bi bio njemački podnaslov »Festschrift«, slavljenički spis, jer ova knjiga, koristeći se jubilarnim povodom, slavi jedan život koji je još uvijek intenzivan i plodotvoran, uzimajući u obzir i njegove dosadašnje plodove – Veljakov opsežni, slojeviti i raznoliki misaono-spisateljski opus te isti takav angažman u zajednicama čijim je dionikom bio ili još uvijek jest.

…O Veljakovim znanstvenim doprinosima dovoljno govori opsežna bibliografija njegovih radova – koju donosimo na kraju ove knjige i koja uključuje njegove autorske i koautorske knjige, uredničke i suuredničke knjige te znanstvene i ine članke – čemu treba dodati i to da je bio voditelj i suradnik nekoliko hrvatskih i internacionalnih znanstvenoistraživačkih projekata, filozofijskih i interdisciplinarnih….

… Vjerujemo da ova knjiga, sa svim autorskim i popratnim prilozima, dobro prezentira opseg, raznolikost i važnost Veljakova rada i djelovanja, njegovu osobnost i ono što smatramo dominantom njegove filozofije i njegova života, a to je istodobna napetost i harmoniziranje teorije i prakse…. (preuzeto iz predgovora knjizi, Goran Sunajko, Hrvoje Jurić i Marija Selak Raspudić)

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13