X
/ posjeta: 63
Donacija 3D PRINTERA Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci
24.03.2021 - 30.04.2021

Organizator: Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)

Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci je od 2018. uključena u projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) uz financijsku potporu tvrtke Google.

Cilj projekta je omogućiti korištenje tehnologija i “ulazak” u STEM aktivnosti svima, a posebno djeci i mladima.

U okviru projekta uvršteni smo među 35 knjižnica kojima će biti doniran 3D PRINTER. Također, bit ćemo uključeni u održavanje besplatnih radionica za javnost, tzv. „STEM auto u knjižnicama“.

Radionice su namijenjene kako korisnicima, tako i knjižničarima, i mogu se odnositi na bilo koju tehnologiju po izboru Knjižnice.

Do kraja godine planiramo održati više radionica iz korištenja 3D printera i opreme kako bi korisnici i knjižničari stekli osnovno znanje.

Knjižnice bi nakon početnih radionice mogle same organizirati radionice za svoje korisnike.

IRIM nam je kroz projekt do sada donirao mBot robote, komplete micro:bit-a s pripadajućom opremom (BOSON – set dodataka za micro:bit,  AQ:bit za mjerenje ekoloških varijabli, micro:Maqueen robot) te priručnik za građansku znanost (koncept „Citizen science“) i micro:bit: priručnik za učenike i učitelje.

Priručnici i druga oprema (osim mBot robota koji je namjenjen za rad u Knjižnici) slobodno se mogu posuditi u knjižnici i bibliobusu.

Iz foto arhive
Donacija 3D PRINTERA Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci0 Donacija 3D PRINTERA Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci1 Donacija 3D PRINTERA Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci2 Donacija 3D PRINTERA Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci3
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg