X
/ posjeta: 59
Otvaranje novih stajališta bibliokombija Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci
23.03.2021 - 30.04.2021

Križevački bibliokombi je prva mala pokretna knjižnica u Hrvatskoj koja već jedanaestu godinu obilazi sela i naselja, područne škole, domove i vrtiće okolice Križevaca i općina Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec i Kalnik te donosi knjige čitateljima. Uz knjige i slikovnice za djecu i mlade, fond bibliokombija su i knjige za odrasle, stručna pedagoška literatura za odgajatelje, filmovi i građa iz područja robotike namijenjena početnom programiranju. Osim posudbe knjiga često organiziramo pričaonice, književne susrete, izložbe, radionice robotike, izbor najčitatelja…

Uz dosadašnja 34 stajališta diljem Kalničkog prigorja, u rujnu 2020.g.  smo uveli  i dva nova stajališta u križevačkim vrtićima  i početkom 2021.g. novo stajalište u Dječjem vrtiću općine Sv. Ivan Žabno, a sve s ciljem posudbe slikovnica i poticanja čitanja kod najmlađih.  

Bibliokombi obilazi  Dječji vrtić Zraka sunca i Dječji vrtić Križevci svakog drugog četvrtka po sat vremena, dok Dječji vrtić u općini Sv. Ivan Žabno obilazi  utorkom. Slikovnice koje djeca posude koriste u svojoj odgojnoj grupi u vrtiću i vraćaju na idućem dolasku. Time se u suradnji s odgojiteljicama djeca navikavaju na posudbu, korištenje, čitanje i čuvanje slikovnica i knjiga za djecu. Ovom akcijom i suradnjom sa vrtićima upisali smo ukupno 226 novih članova. 

Zahvaljujemo se svim djelatnicima i ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića na suradnji i zajedničkom nastojanju kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja te poboljšanja kvalitete života u našim sredinama. Također se zahvaljujemo svim dosadašnjim korisnicima bibliobusne službe koji nas već jedanaestu godinu prate i koriste naše usluge. Rad bibliobusne službe financijski podupire najvećim dijelom Koprivničko-križevačka županija, a sudjeluje i  Grad Križevci i općine na čijem području djeluje. Stručni rad bibliobusne službe pomaže voditeljica Županijske matične službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Ljiljana Vugrinec, knjižničarska savjetnica.

Svima zahvala na pomoći.

Igor Kuzmić

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci

 

Iz foto arhive
Otvaranje novih stajališta bibliokombija  Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci0 Otvaranje novih stajališta bibliokombija  Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci1
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg