X
/ posjeta: 156
Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota
27.10.2020 - 30.11.2020

U subotu 17. i subotu 24. listopada u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci održane su uvodne radionice iz programiranje MICRO:MAQUEEN robota.

MICRO:MAQUEEN roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit.

Knjižnica je robote dobila kao donaciju u sklopu  projektu Digitalni građanin 2.0 koju provodi IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih).

U prvoj radionici sudjelovalo je petero djece dok je je na drugoj bilo troje. Na radionicama, koje su trajale dva školska sata,  djeca su se upoznala za micro:bitom i robotom micro:maqueen, nakon čega su se registrirali na stranici https://izradi.croatianmakers.hr/ gdje su napravili prvu radionicu (tečaj)  i svaki osvojili po jedan bedž.

Radionice su protekle u znaku pandemije s obaveznim maskama, razmakom i mjerenjem temperature.

Nadalje se roboti mogu posuđivati u Knjižnici tako da djeca mogu samostalno raditi s njima kod kuće.

Jedan robot ćemo ostaviti u Knjižnici i s njim  će zainteresirani moći raditi na izdvojenom računalu na Studijskom odjelu uz pomoć mentora – knjižničara.

Zahvaljujemo Pučkom učilištu Križevci na ustupljenom prostoru i opremi u računalnoj učionici kao i djeci i roditeljima na sudjelovanju.

Iz foto arhive
Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota0 Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota1 Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota2 Održane radionice iz programiranje micro:maqueen robota3
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg