X
/ posjeta: 140
Micro:Maqueen roboti za Micro:bit. u Knjižnici
Multimedijski odjel s dvoranom / 27.07.2020 - 31.08.2020

Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci prijavljena je u projekt Digitalne građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) kao nastavak prethodnih projekata koji se koriste istom opremom s novim dodacima za micro:bit. (https://croatianmakers.hr/hr/project/digitalni-gradanin-2-0-donacija-robota-knjiznicama/)

IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih)  nam je kroz projekt donirao 3 robotnička seta za Knjižnicu i 3 robotnička seta za bibliobus, tzv Micro:Maqueen robote za Micro:bit. Ovi roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit. Vrijednost jednog seta iznosi 783,24 kn.

IRIM-ovi edukatori su 27.7.2020. posjetili Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja knjižničara s opremom i aktivnostima projekta. Set Micro:Magueen robot za Micro:bit, uz ostalu opremu i priručnike, moći će se slobodno posuditi u knjižnici i bibliobusu. Pozivamo djecu i njihove roditelje da se informiraju o posudbi setova i uče jednostavnom programiranju, igraju se i zabavljaju.

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva iz raznih tehnologija robotike - između ostalog i tečaj iz Micro:Maqueen-akoje će djeca moći samostalno raditi kod kuće (ili na računalu u Knjižnici).

Na kraju uspješno odrađenih tečajeva polaznici će dobivati beđeve i certifikate, a djelit će se i nagrade koje će stizati na vašu kućnu adresu. :)

Više na: http://izradi2.croatianmakers.hr/

Iz foto arhive
Micro:Maqueen roboti za Micro:bit. u Knjižnici0 Micro:Maqueen roboti za Micro:bit. u Knjižnici1
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg