X
/ posjeta: 296
15. foto natječaj - Smiješak...čitajte!
01.07.2020 - 25.08.2020

Organizator: Hrvatsko čitateljsko društvo

HRVATSKO ČITATELJSKO DRUŠTVO poziva na sudjelovanje u 15. foto natječaju "Smiješak... čitajte!" 

UVJETI

Natječaj nosi naziv Smiješak...Čitajte!

Cilj natječaja: putem fotografije istaknuti važnost te pizitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti.

ORGANIZATOR - Hrvatsko čitateljsko društvo (HČD).

SUDIONICI - Natjecati se mogu fotografi amateri iz Hrvatske bez obzira na dob, neovisno o tome jesu li članovi Hrvatskog čitateljskog društva ili nisu. U natječaju ne mogu sudjelovati članovi organizacijskog odbora natječaja.

TEMA - Radovi trebaju prikazivati osobu koja čita (knjigu, časopis, novine, strip, elektroničku knjigu, itd.).

NAČIN SUDJELOVANJA - Autori se pijavljuju samostalno. Potrebno je ispuniti prijavnicu.

Svaki autor može prijaviti najviše tri (3) rada. Radovi se šalju u digitalnom obliku, na e-mail hcd@hcd.hr

TEHNIKA I FORMAT - Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku (računalno obrađene fotografije se ne primaju). Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Radovi trebaju prikazivati osobu koja čita. Autori mogu prijaviti radove prema sljedećim tehničkim zahtjevima: JPG10, 72dpl, najmanje 2400 piksela za dužu stranu.

BROJ RADOVA, OBILJEŽAVANJE, NAČIN SLANJA - Datoteke prijavljenih fotografija moraju biti označene šifrom autora, rednim brojem, sukladno prijavnici (koja se prilaže radovima) te nazivom fotografije (npr: knjiga_01_.jpg). Radovi zajedno s prijavnicom šalju se elektroničkom poštom.

OCJENJIVAČKI SUD - Ocjenjivački sud će činiti tri člana: dva člana HČD-a i vanjski član s iskustvom žiriranja fotografija. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora, a prije svega spontanost i sposobnost prijenosa emocije i trenutka.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA - Ocjenjivački sud će proglasiti tri najuspješnije fotografije. Pobjednički radovi biti će proglašeni 8. rujna 2020. godine na Međunarodni dan pismenosti, u sklopu Stručnog skupa kojeg organizira HČD, u prostoru Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb, a obavijest o tome biti će na mrežnoj stranici HČD-a.  Pobjednici će biti pozvani na proglašenje.

FORMIRANJE IZLOŽBE - Tri nagrađena rada izradit će se u formatu 50x70 cm na capafixu i priključiti se kao dopuna dosadašnjoj izložbi Smiješak...čitajte! te tako i dalje putovati Hrvatskom. Svaka zainteresirana knjižnica, škola, ustanova ili drugi adekvatan prostor može besplatno dobiti izložbu, s troškom slanja na novu adresu postava.

KALENDAR - Natječaj je otvoren od 1. srpnja 2020. godine. Posljednji dan za prijem radova je 25. kolovoza 2020. godine do ponoći i radovi primljeni do tog datuma i vremena ulaze u konkurenciju. Rezultati natječaja biti će objavljeni 7. rujna 2020. na mrežnoj stranici HČD-a. U utorak 8. rujna 2020. na Međunarodni dan pismenosti biti će uručene nagrade za prva tri nagrađena autora kao i tri pohvalnice za pohvaljene fotografije.

NAGRADE - Nagrađeni radovi biti će objavljeni na mrežnim stranicama HČD-a te se koristiti u promotivnim materijalima. Autori radova dobit će besplatno članstvo u HČD-u za 2021. godinu, te HČD-ov poklon paket i naravno diplomu za osvojeno mjesto u natječaju.

INFORMACIJE - Snježana Berak, predsjednica HČD-a; e-mail: snjezana.berak@knjiznica-bjelovar.hr 

Dokumenti
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg