X
/ posjeta: 394
Super stem radionice za djecu
Multimedijski odjel s dvoranom / 04.06.2020 - 31.07.2020

Pučko otvoreno Učilište i Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, u suradnji s SUPER STEM centrom za edukaciju iz Zagreba, pokrenuli su radionice robotike za djecu nižih razreda osnovne škole.

Prvi informativni sastanak s roditeljima održan je 4.6.2020. u multimedijskoj dvorani. Roditelji i njihova djeca iskazali su veliki interes i do sada se prijavilo oko 40-tak djece. Radionice će se održavati cijelo ljeto a započet će  subotama u  lipnju te, po sadašnjem rasporedu, utorkom i četvrtkom u srpnju i kolovozu.

Radionice će se održavati u informatičkoj učionici Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima u malim skupinama i pod mentorstvom diplomiranih učitelja. Djeca će koristiti tablete i male robote na kojima će učiti, igrati se, kreirati i zabavljati se. Radionice su organizirane po ciklusima od dva tjedna (4 radionice, dva puta tjedno po 60 minuta). Cijena jednog ciklusa je 150 kn. Kada dijete završi jedan ciklus može nastaviti u naprednijem ciklusu radionica.

Super Stem centar za edukaciju pokrenut je u želji da se djeci osigura kvalitetno vrijeme u kojemu će, uz druženje s vršnjacima, moći doživjeti svijet tehnologije i znanosti u novom svjetlu. Kroz igru i zabavu, uz stručno mentorstvo, djeci se pruža prilika naučiti nešto novo i drugačije te ostvariti vlastite kreativne potencijale.

Danas kada su djeca u svakom trenutku izložena tehnologiji, cilj nam je omogućiti im da razviju kritičko mišljenje, da zavire iza ekrana i otkriju što se tamo krije, kako izgleda ono što pokreće cijeli jedan sustav. Programiranje, korištenje aplikacija, služenje robotima, kreativno stvaranje, kemijski pokusi, igre, izrada crtića, korištenje računala, sve je to dio našeg obrazovnog programa, koji nastojimo djeci predstaviti na njima blizak način.

Svjesni smo da djeca najbolje uče kroz igru te nastojimo svaki sat oblikovati tako da bude sadržajno što bogatiji, ali i zanimljiv i razumljiv. Cilj nam je njihovo poznavanje tehnologije podići na višu razinu i omogućiti im da budu ne samo korisnici, nego i kreatori. https://www.superstem.hr/o-nama

 

UPITI I PRIJAVE:  

martina@superstem.hr

gkfm.ozo@gmail.com

MOB: 097/ 6683 - 527

www.superstem.hr

www.facebook.com/superstemradionice

 

DOBRODOŠLI!

Iz foto arhive
Super stem radionice za djecu0 Super stem radionice za djecu1 Super stem radionice za djecu2 Super stem radionice za djecu3 Super stem radionice za djecu4
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: ne radi o daljnjeg