X
/ posjeta: 127
Tata na dar
Multimedijski odjel s dvoranom / 18.03.2020 / 18.00 sati

ODGAĐA SE DO DALJNJEGA! 


Dramska družina Kolibrići i Gradska knjižnica "Franjo Marković" Vas srdačno pozivaju na predstavu „Tata na dar“ prema igrokazu poznatog suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana, u obradi članova dramske družine „Kolibrići“.

Predstava će se održati u srijedu, 18. 3. 2020. u 18 h.

Ulaznica je 10 kn i može se uzeti na glavnom pultu knjižnice. 

 

Meksička obitelj: majka Karambita, otac Sančo, djeca Marita i Gomez, gusari iz Meksičkog zaljeva, čarobna ptica, magična frula, meksički tradicionalni napjevi, ples pirata i još mnogo toga očekuje vas u ovoj čarobnoj predstavi...

 

 

Izvođači:

Tea Sekelj, mama Karambita

Filip Sekelj, otac Sančo

Marino Hudinec, sin Gomez

Iva Hrg, kćer Marita

Ignac Ratković, krčmar Huan

Ozana Zagorec, susjeda Tereza

Tin Jembrek, zlatar Huarez

Dorotea Mirić, gusar tamničar

Hrvoje Jembrek, lopov i čarobna ptica

Veronika Konfic, čarobnica Filipa

Glazbene izvedbe:

La Llorona (Tea Sekelj),

La Bruja (Tea Sekelj, Filip Sekelj),

Cielito Lindo (svi izvođači),

ples Pirates of the Caribbean.

Lovro Janeš, tehnička podrška, rasvjeta

 

Sanja Marković, voditeljica, odabir i prilagodba glazbe i teksta.

 

Dramsko-scenska družina „Kolibrići“ djeluje u GK „Franjo Marković Križevci“ od rujna 2017. godine. Većina članova družine nekoliko godina sudjelovala je u pripremanju i izvođenju ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice. Taj se rad proširio i nastavio u dramsko - scenskoj družini „ Kolibrići“ koja danas broji 13 članova. Do sada smo više puta prikazali predstave: „ Ronja – razbojnička kći“, „Djed Božićnjak mora na dijetu“, „Meksički ples u kišno popodne“, „Lice“ u Križevcima i Karlovcu, „Heidi“, dvije izvedbe u Križevcima, „Sveti Nikola i Krampus u veeelikim problemima“, „Iza prozora“, autorsko djelo Ignaca Ratkovića i Tee Sekelj, „Julio i Romea“, „Ima još spasa za Djeda Božićnjaka“ i „Tata na dar“ .

Glumci i izvođači su djeca i mladi iz Križevaca i okolice, učenici osnovnih škola, Gimnazije „I. Z. Dijankovečkoga“ i srednje škole „Ivan Seljanec“.

Naše predstave radimo sa skromnim sredstvima, rekvizite izrađujemo sami, kostime nabavljamo iz naših ormara, prezentacije, plakate i ulaznice dizajniramo također sami. Knjižnica i družina su naše sretno mjesto, mjesto gdje radimo, družimo se i stvaramo predstave za sve nas i vas....  

Osobito zahvaljujemo na pomoći i suradnji pri pripremanju naše predstave „Tata na dar“ : djelatnicima GK Franjo Marković Križevci, ravnateljici gradske knjižnice Marjani Žulj, Lovri Janešu ( tehnička podrška i rasvjeta), Ivani Hudinec (fotografije) te svim roditeljima naših izvođača i našoj vjernoj publici. Srdačno Vas pozdravljamo do naše sljedeće predstave!

Dokumenti
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg