X
/ posjeta: 171
Boris slavi rođendan. - Predstava u sklopu projekta I ja odvajam!
12.04.2019

Grad Križevci je ostvario sredstva od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike za provedbu projekta „I ja odvajam“ kojim će se provesti izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu upotrebu predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

U jednoj od aktivnosti projekta sudjelovala je i dramsko-scenska družina Kolibrići Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci. U petak 12. travnja Kolibrići su u multimedijskoj dvorani knjižnice izveli predstavu „Boris slavi rođendan“ o pravilnom načinu odvajanja otpada u našim kućanstvima kojoj je cilj potaknuti djecu na odvajanje otpada i učiti ih da tako čuvaju svoj okoliš i planetu Zemlju na kojoj svi živimo. 

Vesela je to priča o osmogodišnjem  Borisu, njegovoj obitelji, o Biomiru Kantiću, novoj kanti sa smeđim poklopcem u koju odlažemo naš bio otpad. Želimo vam puno radosti uz ovu predstavu, uz glazbu i ples  naših mladih izvođača. 

Predstava je adaptacija istoimene slikovnice autorice Senke Pleše. Izvođači su:

Ignac Ratković,  Tea Sekelj,   Filip Sekelj,  Tin Jembrek,  Iva  Hrg,

Ozana Zagorec,  David  Pukec,   Ana  Kopilović   i  Marko Sekelj

Voditeljica dramske družine:  Sanja  Marković.

 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: ne radi o daljnjeg