X
/ / posjeta: 227
Promocija slikovnica Borisa Kralja „Mali jež i zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“
Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci / 29.01.2019 / 17.00 sati

Srdačno Vas pozivamo na međugeneracijski susret učenika Oš Ljudevita Modeca i štićenika Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care i promociju slikovnica Borisa Kralja „Mali jež i zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“ dobitnici nagrade dječjeg žirija Ovca u kutiji 2018. 

Susret će se održati u utorak 29. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci. 

Ulaz je besplatan! 

Slikovnice će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni. 

***

Boris Kralj dobitnik je nagrade ‘Ovca u kutiji’ koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu međunarodnog sajma knjiga Interliber.

Nagrada “Ovca u kutiji” dodjeljuje se od 2005. godine, a riječ je o jedinoj nagradi u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.

Boris Kralj je rođeni Zagrepčanin, školovanje je završio u Križevcima, gdje je i radio kao komercijalist, a potom i direktor sektora informatike. Nakon toga odlazi u Koprivnicu raditi kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica. Njegova prva slikovnica „Mali jež i zeko“ doživjela je veliki uspjeh, slijedi:  „O mački, ribi i ostalima“, prema kojoj se priprema i lutkarska predstava. Rad i razgovori s djecom nadahnjuju ga te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama.

Iz foto arhive
Promocija slikovnica Borisa Kralja „Mali jež i zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“0
 
/
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13