X
/ / posjeta: 121
Književni susret sa Zoranom Pongrašićem
07.11.2018

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci

Vas srdačno poziva na književni susret 

sa Zoranom Pongrašićem

u srijedu. 7. studenoga 2018., u 11 sati 

u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci.

Susret je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole, no svi su dobrodošli, a održava se u okviru festivala knjige i književnosti Pazi, knjiga! 

*** 

Zoran Pongrašić hrvatski je književnik, rođen je u Novoj Gradiški, koji od svoje druge godine živi u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Visokoj školi za sigurnost na radu pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Dok je još bio student, Zoran Pongrašić, pisao je tekstove i svirao gitaru za rock bend “Kost i koža”, a književnu karijeru započeo je pričama koje je objavljivao u časopisima i novinama (Quorum, Futura, Plima, Modra lasta, Republika, Zvrk, Nomas, Prvi izbor, Jutarnji list, Večernji list, Vjesnik). 

Okušava se u mnogim književnim formama i oblicima, pa tako piše priče, romane, radio-drame i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i prozu za govorne automate, slikovnice, songove i džinglove, parole, novogodišnje čestitke, razglednice s ljetovanja i ponekad pisma. Dobitnik je nagrada «Grigor Vitez» i «SFERA». Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog društva pisaca te Umjetničke organizacije AUTORSKA KUĆA. Jedan je od organizatora festivala “Pazi, knjiga!” te književne nagrade “Ovca u kutiji”.

Preveden je na engleski, francuski i portugalski jezik, te prilagođen na srpski. Najpoznatija su mu djela zbirka priča Razgovori s bratom, romani Mama je kriva za sve 

 
/
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: svaka 1. u mj. 9-13 h.