X
/ posjeta: 316
Kolibrići u Karlovcu
18.05.2018

U petak 18. svibnja 2018. dramsko-scenska družina Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci Kolibrići gostovala je sa svojom predstavom „Lice“ u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu. Naime, vrijedan se trud malim  Kolibrićima isplatio. Grad Križevci odlučio je njihov rad nagraditi izletom/gostovanjem u neku od hrvatskih knjižnica kako bi predstavili što se sve može kroz rad s djecom u narodnim knjižnicama te je osigurao autobus kako bi trupa mogla taj put i ostvariti. Karlovačka knjižnica pokazala se kao izvrstan odabir koja je odmah prihvatila poziv na ovakav oblik suradnje. Sjajni domaćini s prekrasnom multimedijskom dvoranom u novoj zgradi knjižnice toplo su primili male križevačke glumce. U knjižnici ih je dočekala Gabrijela Vine, knjižničarka koja je cijeli dan brinula da nikome ništa ne nedostaje. Uz razgled knjižnice, karlovačka je knjižnica poklonila našoj družini posjet Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac gdje su se uz stručno vođenje upoznali s ribama rijeka Hrvatske. Nakon kratkog, ali svejedno zanimljivog,  posjeta Zvijezdi, najstarijem i središnjem dijelu Karlovca, takozvanoj karlovačkoj tvrđavi iz koje se grad kasnije razvio, Kolibrići su se vratili kući. 

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca, njihovoj ravnateljici Jasmini Milovčić, knjižničarki Gabrijeli Vine iz službe za koordinaciju programa i usluga, na toplom gostoprimstvu. 

Kolibriće i njihovu voditeljicu Sanju Marković na putu su pratili Lovro Janeš, Martina Majdak, ravnateljica Marjana Janeš-Žulj i Dijana Marković. 

Iz foto arhive
Kolibrići u Karlovcu0 Kolibrići u Karlovcu1 Kolibrići u Karlovcu2 Kolibrići u Karlovcu3 Kolibrići u Karlovcu4 Kolibrići u Karlovcu5 Kolibrići u Karlovcu6 Kolibrići u Karlovcu7
 
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz): pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: u srpnju i kolovozu ne radi
Radno vrijeme u ostalim mjesecima: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-16; sub: svaka 1. i 3. u mj. 9-13