X
/ / posjeta: 231
Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama
07.11.2017

Poštovani, 

srdačno Vas pozivamo na predstavljanje

nove knjige stihova Božice Jelušić Skok u dalj

u utorak 7. studenoga u 19 sati 

u čitaonici stručnog tiska

Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci. 

 

BOŽICA JELUŠIĆ rođena je u Pitomači (Podravina) 16. prosinca 1951. godine. Završila je studij hrvatskoga i engleskoga jezika. Bavila se različitim poslovima u području kulture i obrazovanja. Do umirovljenja je radila kao srednjoškolska profesorica na gimnaziji u Đurđevcu. Od 1969. godine javlja se u tisku, na radiju i televiziji.

Objavila je 36 samostalnih  naslova (poezija, proza, putopisi, kritika, esejistika, likovne monografije i studije,poezija i proza za djecu, dijalektalni tekstovi). Ima opsežnu bibliografiju od oko 700 jedinica. Članica je Društva hrvatskih književnika. Dobitnica prestižnih nagrada i stipendija za književni rad. Zastupljena u čitankama, lektiri i u više od 40 antologija na svjetskim jezicima.                                                                              

Premda je najpoznatija po svojoj poeziji, ali i prozi te publicističkim zapisima objavljenima u mnogim časopisima, posebna joj je ljubav hrvatska (podravska) izvorna umjetnost pa je, uz vrlo stroge kriterije, objavila niz vrijednih monografskih, esejističkih i polemičkih te publicističkih tekstova o najpoznatijim podravskim izvornim slikarima i kiparima. Živi i radi u Đurdevcu, te povremeno u Čepelovcu, na plemićkome imanju Barnagor.

(Preuzeto s mrežnih stranica Društva hrvatskih književnika. Cijelu bibliografiju možete vidjeti na http://dhk.hr/clanovi-drustva/detaljnije/bozica-jelusic)

Iz foto arhive
Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama0 Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama1 Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama2 Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama3 Božica Jelušić - Skok u dalj - predstavljanje knjige pjesama4
 
/
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: svaka 1. u mj. 9-13 h.