X
/ / posjeta: 175
Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa
12.05.2017 - 31.05.2017

video:https://youtu.be/FvxJfaxzH30

Dana 12.05.2017. godine u Puli u je i naš križevački bibliobus sudjelovao na 13. okrugli stol u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festival hrvatskih bibliobusa.

Na okruglom stolu smo sudjelovali u posterskom izlaganju gdje smo prezentirali novitete i nešto posebno po čemu se naša bibliobusna služba razlikuje od drugih. 

Jedina smo bibliobusna služba u RH koja ima samo jednog zaposlenika a ujedno i jedina služba koja radi sa slijepim i slabovidnim osobama.

Naša bibliobusna služba je prva po broju stajališta kraj škole te smo od savjetnice za školske knjižnice pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Fride Bišćan dobili pohvalu za pripomoć pri posudbi lektira te ostalih jedinica građe u školama koje nemaju svoju knjižnicu te kao iznimnu pripomoć učiteljim. Ukupno pokrivamo 90% škola u našem okruženju (samo u područne škole u Općini Gornja Rijeka bibliobus ne obilazi – s iznimkom PŠ Hižanovec) pa smo po tome jedinstveni!

Iznimno je važan podatak da smo PRVA služba po broju stajališta u odnosu na broj općina koje obilazimo. Tako, primjerice, Čakovački bibliobus obilazi ukupno 21 općinu a ukupno broji 26 stajališta, dok naš bibliobus u 3 općine broji 35  stajališta. 

Iznimno zanimanje za naš bibliobus te samu strukturu i način rada pokazali su inozemni gosti, posebice iz Makedonije točnije iz Skopja kao i kolege iz Freiburga (Njemačka) koji su ostali ugodno iznenađeni kako samim bibliobusom tako i načinom vođenja i financiranjem istog.

Nakon samog razgledavanja svakog bibliobusa, užim centrom Grada Pule održan je defile te su tako svi koji su se zatekli u tom trenutku na toj ruti mogli su prisustvovati jedinstvenom događaju te vidjeti 11 bibliobusa (9 hrvatskih te 2 slovenska).

Iz foto arhive
Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa0 Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa1 Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa2 Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa3 Sudjelovanje na 13. okruglom stolu u o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festivalu hrvatskih bibliobusa4
 

Komentari

/ komentiraj


/
 


Trg sv. Florijana 14. 48260 KRIŽEVCI
Tel: 048/682-646; 048/270-129;
E-mail: knjiznica-krizevci@kc.t-com.hr, gkfm.ozo@gmail.com
Radno vrijeme: pon, uto: 13-19; sri, čet, pet: 08-14; sub: svaka 1. u mj. 9-13 h.